Hvordan bli kvitt magefettet


Du er ikke alene om å drømme om å bli kvitt magefettet ditt, men dessverre finnes det ingen mirakeløvelse som får alt magefettet til å forsvinne i løpet av noen dager. Som med alt annet krever det mye trening og jobb for å bli kvitt det, men absolutt alle, uansett alder og fysisk form kan klare å bli kvitt det hvis man virkelig ønsker deg!

I teorien finnes det ingen øvelse som trener vekk magefettet. Den beste måten å bli kvitt det på er nemlig ved å slanke seg, så blir man også kvitt magefettet som en del av prosessen. Når du går ned i vekt vil kroppen fordele fettet den forbrenner fra alle kroppsdelene dine, så det er ikke mulig å forbrenne vekk alt magefettet uten å miste litt fett i ben og armer også.

Til tross for at det høres veldig vanskelig å bli kvitt magefettet er det overraskende lett når du kommer godt i gang. Det beste med å bli kvitt magefettet er at man merker resultatene etter bare et par måneder, og dersom du følger rådene i denne artikkelen kan jeg garantere deg at du også kommer til å bli kvitt magefettet!

Kosthold

Det første du må gjøre noe med er kostholdet ditt. En gjennomsnittlig nordmann spiser altfor usunt, og dette er en direkte årsak til at man får magefett. Faktisk trenger man nesten ikke å trene dersom man har et veldig godt kosthold, da kostholdet i seg selv veldig ofte er nok til å holde magen fri for magefett.

Veldig enkelt forklart kan du få et ekstremt mye sunnere kosthold ved å følge disse fem rådene:

1) Velg grovere kornprodukter. Altså skal du spise grov pasta, grove rundstykker og bruke grovt mel når du baker istedenfor vanlig finkornede ting. Det er nemlig mindre karbohydrater og mer fiber i grovkornprodukter, noe som vil si at det er sunnere samtidig som du blir mer mett av deg.

2) Slutt med alt som inneholder sukker. Det betyr godteri, brus og frokostblandinger med høyt sukkerinnhold. Frukt kan gå greit, men store mengder er faktisk veldig usunt, og du bør derfor ikke spise for mye søt frukt.

3) Ha alltid minst 50 % grønnsaker til middag. Grønnsaker inneholder lite kalorier, men tar opp mye plass i magesekken. På sikt vil en grønnsaksrik middag føre til at du kommer til å miste mye magefett!

4) Prøv å spise mer proteiner. Proteiner er nemlig veldig mettende, men samtidig sunt for kroppen. Du bør altså velge mat som har mye proteiner og lite karbohydrater og fett. Her er fugl, lyst kjøtt, cottage cheese og egg gode nøkkelord!

5) Ikke spis deg stappmett. Kroppen er bygd opp for å ønske å spise mye mer enn det du trenger, og når du føler deg halvmett er det egentlig på tide å stoppe å spise.

Å legge om kostholdet sitt kan føles veldig vanskelig, spesielt i starten, men jeg kan love deg at du ikke kommer til å angre når du sover bedre, stresser mindre, går ned i vekt og får et større energioverskudd. Dersom du har et usunt kosthold kan du også regne med å leve noen år ekstra ved å bytte om til et sunt kosthold, så dette tipset bør følges uansett om du er ute etter å bli kvitt magefettet eller ikke!

Poenget med disse kostholdsendringene er at du skal spise mindre kalorier, noe som til syvende og sist betyr at kroppen din tar og bruker magefettet og det andre fettet som drivstoff. Det kan nok føles ganske tungt i starten, men det er helt naturlig. Når du først følger disse kostholdsrådene bør du holde deg til dem og ikke snikspise eller skeie ut på lørdager. Når du skal ned i vekt bør du egentlig være skikkelig streng mot deg selv mens du slanker deg, så kan du heller begynner å kose deg litt mer når du når det målet du har satt deg.

Det er også et par kosttilskudd som kan hjelpe deg når du skal bli kvitt magefettet. Først og fremst bør du ta Omega-3. Enten kan du ta vanlig tran, eller så kan du spise makrell i tomat til frokost, eller fisk til middag. Det er faktisk veldig viktig å få i seg nok Omega-3! Andre kosttilskudd som hjelper deg med å øke forbrenningen kan også være lurt, som for eksempel Chiliburner. Slike kosttilskudd fungerer ved at de inneholder stoffer som øker forbrenningen din, noe som fører til at du får mer effekt av treningen og rett og slett mister magefettet litt fortere.

 

Trening

Som sagt finnes det ingen mirakeløvelse som forbrenner vekk alt magefettet ditt, men når du begynner å bli slank er det fint å stramme opp magen samtidig. Dette gjør du ved å trene kjernemusklene, samt egne mageøvelser. Det betyr at du kan kose deg med en halvtime yoga, sit-ups og knebøy hver dag og få den magen du drømmer om!

Når du holder på å slanke deg er det også en stor fordel om du er villig til å trene en del, da trening uten tvil fører til at du forbrenner kalorier. Ettersom du skal forbrenne mer kalorier enn du spiser er det like viktig å jobbe hardt med kostholdet, men jo mer du trener, jo fortere går du ned i vekt. Mens du slanker deg bør du fokusere mest på kardio og kondis. Det betyr kjedelige øvelser som spinning, sykling, jogging, løping eller trening på ellipsemaskin. Er du skikkelig tøff kan du prøve deg på romaskinen, men da må du regne med å virkelig måtte jobbe for det!

Om vinteren bør man også prøve å kombinere inn litt langrenn i treningsplanen, da dette forbrenner oppimot tusen kalorier hver time.

Ettersom du er ute etter å forbrenner kalorier og ikke trene én enkelt muskelgruppe kan du egentlig trene akkurat det du vil, noe som inkluderer omtrent enhver sport og idrett. Liker du å svømme så svømmer du, og liker du å spille volleyball du gjør du det.

Hvor mye du skal trene får du bestemme selv, og jo mer, jo bedre. Så lite som én time i uka er bedre enn ingen, så du får bare trene så mye du klarer.

 

Stress

Det har faktisk vist seg at stress kan føre til at kroppen lagrer ekstra fett, noe som også betyr at man kan fjerne litt av dette fettet ved å slutte å stresse. Det er jo ikke bare lett å slutte å stresse, men noen enkle øvelser for å slappe av når man er stressa kan faktisk hjelpe deg til å bli kvitt litt av magefettet.

Les mer:

Søkefraser for denne artikkelen:

  • hvordan kan jeg bli kvitt magefettet
Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *