Hvordan bytte skole 1


I mange tilfeller er det mulig å bytte skole, men fremgangsmåte anhenger litt av hvilken type skole du går på. Under står det litt informasjon om henholdsvis barneskole, ungdomsskole og videregående skole.

Barneskole

Det er ikke så vanlig å bytte barneskole så lenge det ikke er snakk om flytting, men det er tilfeller hvor det er nødvendig på grunn av trivsel på skolen og lignende. Hvis du eller barnet ditt ønsker å skifte barneskole er den beste løsningen å snakke med rektor og fremme ønske om dette. Det er litt vanskelig å gi mer konkrete råd, da prosedyren for dette avhenger fra kommune til kommune. Så sant det er praktisk mulig skal det ikke være noe problem å få bytte.

Ungdomsskole

På ungdomsskolen er det også forskjellige fremgangsmåter i hver kommune, så også her må elev ta kontakt med rektor eller rådgiver sammen med en foresatt. Hvis det er praktisk mulig skal det ikke være noe problem for eleven å bytte skole, så lenge både foresatte, skole og elev er enig i at det er greit å bytte.

Videregående skole

På VGS kan man selv bytte skole fritt innenfor eget fylke, og før skolestart kan du selv bytte til en annen skole i fylket når du søker. Er du allerede i gang med skoleåret er muligheten å kontakte rådgivere eller utdanningsveiledere og prate med dem. Hvis det er ledig plass på skolen du ønsker å bytte til og samme utdanningslinje vil det i de fleste tilfeller ordne seg uproblematisk.

Høgskole / universitet

På høgskoler og universiteter er det som oftest ikke mulig å bytte skole eller studieretning etter at semesteret har begynt. Før skolestart er det mulig å skifte studieønskene sine selv om fristen er utgått, og i verste fall kan du skifte over til skoler som har åpne plasser på Resttorget når det åpner.

Les mer:

Søkefraser for denne artikkelen:

  • bytte skole
  • hvordan bytte skole
  • hvordan bytte ungdomsskole
  • bytte av skole
  • bytte barneskole
Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Hvordan bytte skole

  • Aleksandra

    Hei, vi skal flytte til en annen byen. Sønnen min skal begynne på ungdomsskole i august. Hvem skal jeg ha kontakt om dette, kontaktlæreren i ungdomsskole eller barneskolen hvor han går på nå? Eller rådgiver i kommunen? Og hvilken kommune ,her hvor vi bor i nå, eller kommunen hvor vi flytter i?