Hvordan få flere lesere til bloggen din 2


Det er mange tusen forskjellige måter å skaffe nye lesere på, og det er bare fantasien som setter grenser. Her skal vi likevel hjelpe deg med å skaffe en god porsjon nye ved å bruke gode metoder som forbedrer lesertallet ditt.

Det aller viktigste for å skaffe lesere er godt innhold. Skriv bra, bruk mye tid på hvert innlegg, og ikke sløv med innleggene. Det hjelper ikke å være verdensmester i å skaffe besøk til bloggen din hvis den er dårlig, da ingen kommer tilbake til en dårlig eller kjedelig blogg. Av samme grunn er det viktig å ha et solid bloggdesign som sørger for at folk får lyst til å fortsette å lese bloggen din.

Ellers er det viktig å promotere bloggen sin ved enhver sjanse. Post alltid innleggene på Facebook-veggen din, på Twitter, legg igjen link til bloggen din rundt på diverse forum og prøv å markedsfør den. Kommuniser med andre bloggere, og legg igjen kvalitetskommentarer hos andre som skriver om det samme som deg. Bygg opp vennskap med andre bloggere, og spør om du kan skrive et gjesteinnlegg med link til den egen blogg i slutten av innlegget. Disse gjesteinnleggene fungerer som regel kjempebra, spesielt om dere blogger om omtrent det samme. Dere kan også bytte på å gjesteblogge for hverandre, så tjener begge to på det! Det er jo ikke slik at man gir bort leseren sin ved å la andre gjesteblogge, så ikke vær redd for å la andre gjøre det.

Søkemotoroptimalisering er også gull verdt, spesielt hvis du har en tema- eller nisjeblogg. Dette betyr rett og slett at man skal jobbe for å få innleggene sine synlig i Google og andre søkemotorer når man har postet dem og folk søker etter det du skriver om. Søkemotoroptimalisering er et komplisert tema, og jeg kunne skrevet i dagevis om hvordan man gjør det, men i all hovedsak skal man bygge lenker med relevant innhold. Det betyr at man må få andre til å lage linker til bloggen din, og det er hundrevis av nettsider hvor du kan skaffe linker. For eksempel kan du be andre bloggere om å lage en link til bloggen din, eller så kan du poste en egen link på diverse forum du finner. Det geniale med dette er at folk klikker på linkene dine samtidig som du får en bedre posisjon i Google, og får dermed mange flere besøk.

Topplister og sånt kan også skaffe en god del trafikk, så det er en god idé å melde seg opp på alle du kommer over. Hvor mange lesere du får av dette varierer veldig fra toppliste til toppliste, men er du heldig kan det bli mange hundre besøk.

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Hvordan få flere lesere til bloggen din