Hvordan få mest mulig penger for å selge gullet ditt


Når du skal selge gull er det klart at det bare en én ting man er ute etter, nemlig å få mest mulig penger for gullet sitt. I dagens marked er det utrolig mange aktører som ønsker å kjøpe gullet ditt, og dette kan du bruke til din fordel når du skal selge det.

 

Selge gull som smykke

Dersom du har en gullring, gullsmykke eller en annen gjenstand som er verdt mer enn verdien sin i gull kan du prøve å selge hele gjenstanden for seg selv. Dette er litt arbeid, da det ikke finnes noen norske aktører som driver med kjøp og salg av bruktsmykker, og dermed kan nettsider som Finn.no eller lignende være den eneste løsningen. Ofte kan dette la seg gjøre, men det er mye arbeid, en fare for å bli svindlet, og tar ofte lang tid før man får i havn en handel. Likevel er det en god løsning dersom man har et smykke som er verdt mye mer enn bare gullet!

 

Selge gull til omsmelting

Det er hundre ganger lettere å selge gullet til omsmelting. Kort fortalt betyr det at man selger gullet sitt til en aktør som GullAdam, GullBrev, Bjørnlund eller Gullvekten og får betalt per gram rent gull på smykket. Aktørene smelter om smykket ditt og selger gullet videre til å lage nye smykker, og dermed tjener både du og aktøren penger.

Ulempen med å selge til omsmelting er at du får litt mindre penger enn om du klarer å selge smykket privat. Her må man rett og slett avgjøre hvorvidt man vil bruke veldig mye tid på å selge det privat, eller om man vil godta litt mindre penger og gjøre det lettvindt. Om du bare har noen få smykker er det ofte ikke store summene som skiller de to metodene, så det er verdt å sjekke ut begge.

Når du har bestemt deg for å selge til omsmelting er det fortsatt lurt å følge litt med før du selger det. Det er nemlig mange forskjellige aktører som er interessert i å kjøpe gullet ditt, og det er derfor lurt å sammenligne priser på nettsidene til de forskjellige aktørene. For å sammenligne dette fort kan du bare ta turen innom de forskjellige nettsidene og se på prisene, og dermed bestille en gullpakke fra den som betaler best. Husk at det er noen aktører som tar et gebyr på opptil 200kr i frakt, noe som betyr at du får betydelig mindre totalt sett. Vær derfor obs på å sjekke dette før du bestiller en gullpakke. Hos GullAdam betaler du ikke noe som helst for verken gullpakken, frakt eller prissetting.

 

Selge gull lokalt

Det er flere gullsmeder og gullforhandlere som ofte tilbyr seg å kjøpe gull av deg for å smelte om selv. Dette kan ofte være greit, men vår erfaring tilsier at disse som regel betaler dårligere enn internettaktørene som GullAdam eller GullBrev. Vi oppfordrer gjerne til å ta en tur innom den lokale gullsmeden og hører der, men sjekk gjerne ut prisene på internett i forkant slik at du slipper å bli lurt!

 

Selge store menger gull

Dersom du har større mengder gull til salgs, for eksempel gullbarrer er det ofte mulig å prute seg opp i pris hos aktører som GullAdam eller GullBrev. Da bestiller du enkelt nok et GullBrev og tar deretter kontakt med dem for å forhandle deg frem til en bedre pris. Ettersom du selger store mengder gull er det derfor mulig for dem å tjene greie penger selv om de må betaler mye mer for gullet ditt, og av den grunn vil det la seg gjøre å prate seg opp i pris. Dersom du bare skal selge noen få gram er det derimot ikke like lett, da overskuddet de får fra gullsalget blant annet skal dekke fraktkostnader, kostnader for omsmelting og verdisetting, og det er dermed ikke stort å tjene for dem selv om de ikke betaler deg allverdens.

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *