Hvordan få i seg nok Omega 3


Omega 3 er en veldig viktig fettsyre som hjelper til med å styrke immunforsvaret, hjertet, hukommelsen, synet og leddene dine! I lang tid har mennesker fått i seg nok omega 3 gjennom fisk og fett kjøtt, men nå til dags er det veldig få som faktisk spiser nok fet fisk til å få i seg en anbefalt dose av omega 3. Av den grunn er det veldig lurt å ta noen enkle grep for å sikre seg at man får i seg nok av dette kosttilskuddet, så blir immunforsvaret sterkt forbedret.

Dersom man trener er det ekstra viktig med omega 3, ettersom det hjelper til med proteinsyntesen. Det betyr i all enkelhet at man bygger muskler fortere dersom man får i seg nok omega 3, og det er derfor kjempeviktig for alle som trener styrke! Du kan lese en mer detaljert artikkel på hvordan omega 3 påvirker muskelbygging på Fitnessbloggen.

I bunn og grunn spiller det ingen rolle hvor du får omega 3-dosen din fra. Noen liker gammeldags tran, noen foretrekker trankapsler, mens andre helst vil spise fisk 2-3 ganger i uken. Du får i deg akkurat den samme omega 3en uansett hvordan du får den i deg, men det er viktig å passe på at du når daglig anbefalt dose uansett hvordan du tar den.

Veldig mange foretrekker å ha en fast abonnentordning på omega 3. Dette gir deg mange fordeler som 1) du betaler mindre enn om du kjøper det i butikken, og 2) du trenger aldri å bekymre deg for at du går tom, da de alltid sender nye kapsler i tide. I mange tilfeller er også disse tilskuddene av bedre kvalitet enn de du får kjøpt på butikken!

Det er mulig å kjøpe både flytende tilskudd og kapsler på apoteket. Dette koster litt mer enn de på butikken, men holder en høyere kvalitet.

Dersom du vet at dere skal spise fisk til middag er det ikke nødvendig å ta kosttilskudd den dagen, da det ikke er noe vits med en dobbel dose. Vær derimot oppmerksom på at noen typer fisk og fiskeprodukter ikke nødvendigvis inneholder en hel daglig dose, spesielt hvis det er snakk om produkter som ikke er ren fisk (som fiskeboller, fiskepudding eller fiskepinner).

En daglig dose med omega 3 ligger på 300 – 500 milligram hver dag, og vanlige kapsler ligger som oftest på 150milligram per kapsel, selv om det varierer fra de forskjellige leverandørene. Eldre personer som sliter med hjerte eller blodomløpet bør gjerne ta litt mer, men rådfør dere alltid med lege før dere overskrider daglig anbefalt dose!

Dette forebygger omega 3

Som vi nevne tidligere hjelper omega 3 mot en hel rekke problemer, og i all hovedsak hjelper det mot blodpropp, dårlig blodomløp, høyt blodtrykk, høyt kolesterol og åreforkalking. Dette er problemer som kan ramme alle og enhver, så det er veldig viktig å få i seg omega 3 uansett om man er ung, voksen eller gammel. Små barn trenger noe mindre doser enn oss voksne, men anbefalt daglig dose for både barn og voksne står på pakkene.

Les mer om hva omega 3 forebygger på denne lenken.

Vekttap med omega 3

En annen fordel med omega 3 er at det kan føre til vekttap selv med lite fysisk aktivitet. Dette er fordi fiskeoljen 3322 TG inneholder mikrostoffer som jobber aktivt med å fjerne farlig fett som ligger rundt indre organer. Spesielt personer i dårlig form og med et dårlig kosthold kan nytte av dette, da disse som regel har mer fett rundt indre organer. Dette betyr at man kan ha en jevn vektnedgang ved å ta omega 3-kosttilskudd daglig, uten å måtte forandre på verken inntaket av mat, eller øke mengden trening.

Les mer: Hvordan bli kvitt magefettet!

Bestill et abonnent

Omega 3-tilskudd og tran kan selvfølgelig kjøpes på både butikken og apoteket, men dette er faktisk en del dyrere enn å opprette et abonnent! En annen fordel med et abonnent er at du aldri går tom, da du alltid får tilsendt en ny pakke når den forrige begynner å bli tom.

Annonse: Nå kan du få omega 3-tilskuddet Promega 3+ gratis de første to månedene!

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *