Hvordan grave etter gull i Norge


Det er mange som tror at man må til Australia, Afrika eller USA for å kunne grave etter gull, men faktum er at det er fint mulig å finne gull i Norge. Det har tidligere vært mange gullgruver i Norge, men nå om dagen er det ingen store operasjoner som driver med dette. Det er likevel en del privatpersoner og småbedrifter som driver med gullgraving i Norge, og det er faktisk mulig å tjene godt med penger dersom du har god tålmodighet, mye kunnskap og litt flaks!

 

Hvor finner man gull i Norge?

Det er dessverre ikke slik at det er gull overalt i bakken her i landet. Det meste av gullet finner man helt nord i Karasjok, men det finnes også store mengder gull på plasser som Eidsvoll, rundt om i Telemark, Bindal og Bømlo.

Det er trolig også gull mange andre steder enn disse som er kjent for gullet sitt, da folk ofte er veldig lite interessert i å dele gode steder med andre. Derfor må man nesten bare prøve seg litt frem til man finner en god plass selv, selv om dette kan ta flere år før man finner den perfekte plassen. Det viktigste å tenke på er hvordan terrenget er utformet, og at det skal være en logisk grunn til at det skal finnes gull der.

 

Grave eller lete etter gull?

For «vanlige folk» er det ikke bare å kjøpe store maskiner til flere millioner for å lete etter gull, men det er mye mer realistisk å skaffe seg en metalldetektor og litt enkelt utstyr. Med dette kan man lete etter gull som er nær jordens overflate, og denne finnes som regel i vassdrag og bekker.

Det finnes også gull på bergsider, men disse bør da ligge i nærheten av bekker og vassdrag. Her finner man sjeldnere gull, men disse gullklumpene pleier å være en del større en dem man finner i elvene.

 

Valg av metalldetektor

Når man skal lete etter gull er det ekstremt viktig med en skikkelig god metalldetektor som har en fin følsomhet. Dette er fordi det i 99 % av gullfunnene er snakk om veldig små gullklumper som ligger sammen med veldig mye jord, og det er derfor vrient for dårlige metalldetektorer å legge merke til dem.

Hvis du først bestemmer deg for å lete etter gull er det derfor verdt å investere skikkelig godt i en ordentlig metalldetektor til en del tusen, slik at du slipper risikoen for å gå glipp av gull.

Når du er ute å leter er det lurt å ta med seg bittelitt gull slik at du kan bruke det til å forsikre deg om at metalldetektoren plukker opp gullet.

Les mer:

Søkefraser for denne artikkelen:

  • gullgruver i norge
  • gullgraving i norge
  • finne gull i bekker
Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *