Hvordan lage en blogg på egen webhost med eget domene 1


Etter å ha blogget en stund blir det ofte et natrulig steg å komme seg unna gratisblogger som blogg.no eller blogspot.com. Å lage seg en egen blogg med et eget domene er faktisk ikke så veldig vanskelig, men kan ta litt tid å sette seg inn i. Heldigvis får du den hjelpen du trenger her i denne artikkelen!

Det første du trenger er å bestille webhosting eller webhotell som det heter på godt norsk. Dette kan du gjøre fra veldig mange forskjellige leverandører, men jeg vil anbefale Hostgator for alle, og One.com hvis du helst vil ha norsk support. På begge disse to vil du få webhosting som er mer enn nok for å ha en blogg, og det er også mulig å kjøpe et domene fra disse sidene samtidig som man bestiller webhosting. Dette er en god idé, for det gjør det mye lettere å konfigurere bloggen din fremover. Alternativt kan du kjøpe et domene fra NameCheap eller GoDaddy. Da må du koble domenet sammen med webhosten din ved å peke navneserverne mot webhosten din.

Når som du har kjøpt både webhotell og domene er det bare å installere en blogg. På One.com kan du logge inn på brukerpanelet ditt og klikke på Blogg. Deretter er det bare å følge de enkle intruksjonene som dukker opp på skjermen. Når den er ferdig installert kan du logge inn på dittdomene.com/wp-admin.

Hvis du har valgt hostgator er det litt vanskeligere, men ikke så mye. Logg inn på kontrollpanelet med brukerdetaljene du mottok på e-post. Deretter går du helt til bunnen av kontrollpanelet og velger Fantastico de Luxe. Der er det en rekke ting du kan installere på nettsiden, og du skal velge den som heter WordPress. Det skal gå veldig lett å installere denne, og når det er gjort kan du gå til dittdomene.com/wp-admin og logge inn med brukerdetaljene dine.

Når bloggen er installert er det bare å begynne å konfigurere den og starte å skrive noen innlegg. WordPress er en del mer avansert en blogg.no og andre gratistjenester, så det kan være lurt å sette seg inn i hva alle de forskjellige tingene er for noe før du åpner bloggen for alle.

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Hvordan lage en blogg på egen webhost med eget domene