Hvordan se om gull er ekte


Å se om gull er ekte eller ikke kan være vanskelig, og den beste måten å være sikker på er ved å ta det med til en gullsmed for å få sjekket det av profesjonelle. Det er likevel ting du kan gjøre for å finne ut om gullet ditt er ekte. Det første er å se etter fargeforandringer. Hvis en del av gullet er mørkere eller lysere enn resten er det sannsynligvis falskt.

Skal du selge gullet ditt? I såfall anbefaler vi at du bestiller en gullpakke fra GullAdam!

Noen falske gullsmykker er laget av magnetiske metaller, så man kan holde gullet opp mot en magnet. Hvis det reagerer på magneten er det falskt, men det er ingen garanti at det er ekte selv om det ikke reagerer. En tredje ting man kan gjøre er å sammenligne det med et annet like stort gullstykke som man vet er ekte. Hvis man merker forskjell på tyngden er det et tegn på at det kan være falskt. Dette fungerer da best på gullbarrer, siden gullsmykker ofte ikke er store nok til å merke forskjell i vekten.

I Norge vil alt gull fra seriøse gullsmeder være ekte vare, og det vil alltid være et stempel på gullet som konstaterer finheten på gullet. Man kan ta med gullet dit for å få dem til å sjekke det, noe som helt klart er den beste måten å finne ut av om det er ekte eller ikke.

Selge gullet ditt

Om du er interessert i å selge gullet ditt så kan du enkelt gjøre det ved å sende det inn til GullAdam, GullBrev eller en annen lignende tjeneste. Du trenger ikke å vite om gullet er ekte på forhånd, og om det viser seg at det er falskt får du det i retur!

Det er flere som er skeptiske til å sende inn til slike aktører, men det viser seg at de som regel betaler bedre enn det du får fra gullsmeder med fysiske butikker, så det er verdt å vurdere internettaktørene når man skal selge gullet sitt.

Les mer:

Søkefraser for denne artikkelen:

  • hvordan teste gull
Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *