Hvordan skrive CV


En CV skal inneholde informasjon om tidligere arbeidserfaring og utdanning. Likevel skal man først starte med personalia som navn, adresse, telefon og e-postadresse, eventuelt sivilstatus, fødselsdato og bilde av deg selv. Det er også blitt vanlig med en liten tekst som forteller hvorfor du søker på denne stillingen. Husk at en CV skal selge deg, og få arbeidsgiveren til å ønske å ansette deg.

Under arbeidserfaring er det viktig at du har med hvor lenge du jobbet der og i hvilket tidsrom det var. Navn på stedet du jobbet, stillingstittel og eventuelle referanser må også inkluderes.

Under utdanning er det litt forskjell etter hvilken stilling det er snakk om. Skal du søke på en jobb som krever en mastergrad i noe er det ikke nødvendigvis viktig å ta med kompetansebevis fra ungdomsskolen. Her må man ta med navn på skolen, tidsrommet du tok utdanningen på og navnet på den utdanningen du tok.

Andre ting som kan være greit å få med på en CV er verv, kurs du har gjennomgått (hvis relevant til stillingen), språkkunskaper hvis relevant, og noen linjer om deg selv.

 

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *