Hvordan sovne fort


Mange sliter med å ligge lenge i senga uten å få sove, og her er noen gode tips for å sovne fortere når man først legger seg.

Hold deg til en fast døgnrytme

Hvis du legger deg til en fast tid hver dag sovner man fortere. Da vet kroppen at du skal sove på den tiden, og du blir automatisk trøtt når det nærmer seg. Og jeg vet dette er vanskelig, men prøv å holde deg til den samme døgnrytma i helgene også. Dette er uten tvil best for kroppen din, og gjør det mye lettere å sovne til denne tiden hver dag.

Ikke bruk sengen til annet enn å sove

Hvis du bruker senga til å sitte og spille TV-spill fra, gjøre lekser i eller hva som helst annet har hjernen lettere for å assosiere senga med helt andre ting enn å sove. Hvis du kun bruker senga til å sove er det lettere å sovne når man ligger der.

Tren aktivt

Hvis du er aktiv og trenger flere ganger i uka sovner man lettere. Pass på å bruke opp all energien som er i kroppen. Unngå derimot å trene den siste timen før du skal legge deg, da det gjør kroppen mer våken enn den trenger å være når du skal sove. Dette kan føre til at man sliter med å sovne, så det er derfor best å holde seg unna trening den siste timen før man tar kvelden.

Drikke noe varmt

En varm kopp med melk eller te kan få kroppen din til å slappe av, noe som fører til at du sovner fortere hvis du legger deg like etterpå. Unngå derimot å bruke sukker eller fløte i denne drikken, da det gjør at du får mer energi og dermed blir mer våken.

Ikke gjør noe anstrenge tre timer før du skal legge deg

Når tiden nærmer seg for at du skal sove bør du ikke gjøre noen anstrengende aktiviteter. Det inkluderer å spille, trene eller være fysisk aktiv. For veldig mange er det litt overdrevent å unngå TV de siste tre timene før man sover, men man bør minst slå det av én time før man legger seg. Finn heller frem en god bok eller en annen treg aktivitet, så skal du merke at du sovner dobbelt så fort.

Bruk et kosttilskudd

Det finnes flere gode kosttilskudd som hjelper deg med å sove godt, som for eksempel Sov-Godt. Det bruker kun naturlige ingredienser, og fungerer faktisk veldig bra! Det er mange som er skeptiske til slike kosttilskudd, men bestill en prøvepakke og prøv selv, så skal du nok se at det hjelper.

Ha det varmt

Hvis rommet holder en varm temperatur er det lettere å sovne enn hvis det er kaldt i rommet. Prøv å ha det noen grader varmere for å sovne fortere. For å spare strøm bør man jo ikke ha på varme på soverommet hele dagen, men husk å sette det på omtrent en time før du legger deg om kvelden.

Slå av mobiltelefon og lignende

Hvis du sover med mobiltelefonen på nattbordet eller har ting som PC, nettbrett, TV og sånt stående på er det vanskeligere å sovne. Ikke bare lager de en viss støy, de sender også ut signaler som kroppen din kan høre uten at du egentlig legger merke til det.

Av den grunn bør man enten slå av dingsene helt (det inkluderer å ta ut kontakten fra TV-en) eller ha de i et annet rom når man sover.

Ikke vær verken sulten eller stappmett

Når du skal sove er det best å være mett uten å være stappmett. Aller helst bør man spise rundt to timer før man legger seg for å være akkurat midt mellom sulten og mett. Det er nemlig på dette stadiet man sovner aller fortest.

Les mer:

Søkefraser for denne artikkelen:

  • hvordan sovne fort
  • hvordan bli trøtt
  • hvordan få sove fort
  • hvordan sovne fortere
  • hvordan bli trøtt fort
  • hvordan sovne
Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *