Hvordan steke grillpølser


Grillpølser kan enten stekes på en komfyr, et bål eller over andre varmekilder.

For å steke grillpølser på en komfyr trenger du en stekeplate og smør eller olje. Start med å varme opp en plate på komfyren til rundt halvfull varme, og vent til den er ferdig oppvarmet før du begynner å steke pølsene. Når den er varm tar du rikelig med olje eller smør i panna, og pølsene kan du legge i panna når smøret er smeltet. Snu pølsene ofte slik at de ikke blir svidd, og etter 4-5 minutter er de klare til servering. La dem gjerne hvile i noen få minutter før du serverer dem.

For å steke grillpølser på et bål bør man vente til selve flammene er ferdige, og det hovedsaklig er glør og varmt kull igjen. Da kan du ta pølsene direkte over varmen, og snu dem ofte slik at de blir jevnlig stekt på alle sider. Hvis du skal steke dem mens det ennå er flammer der bør du ha dem på en viss avstand fra flammene, slik at de ikke blir svidd.

En siste løsning er å bruke en egen pølsesteker. Dette er et apparat man kan kjøpe inn som lar deg steke to pølser samtidig som man varmer opp to pølsebrød. Her får man en superenkel middag på to minutter, og pølsene blir garantert perfekt stekt hver eneste gang.

Les mer:

Søkefraser for denne artikkelen:

  • hvordan steke pølser
  • hvordan steke grillpølser
Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *