Hvordan tjene over 5 000kr i måneden på markedsundersøkelser


De siste årene har det blitt veldig populært med å tjene penger på markedsundersøkelser, og muligheten til å tjene gode penger på disse blir bare bedre og bedre. I korte trekk går dette ut på å melde deg opp på diverse nettsider som driver med dette og deretter svare på spørsmål de stiller deg. Spørsmålene er typisk forbrukerspørsmål, men det kan også komme helt andre spørsmål om andre ting.

Grunnen til at det er penger i dette er fordi selskaper skal sjekke ut ting før de lanserer et produkt. La oss si at et fiktivt selskap skal lansere en ketsjup med sjokoladesmak. Dette er jo litt rart, og derfor betaler de et firma for å få inn f.eks 5 000 svar på en markedsundersøkelse slik at de kan vite om det hadde vært noe interesse for produktet. Deretter bruker de disse svarene til å avgjøre hva de skal gjøre i fremtiden.

Det er også noen av sidene jeg skal skrive om nedenfor som sender ut produkter til medlemmene, så får man prøve dem, og deretter sende inn et skjema hvor du skriver hva du synes om produktet. Som regel får du beholde produktet etter at du har prøvd det, så det er en god mulighet for å skaffe litt gratis greier.

Men tilbake til markedsundersøkelsene. For å kunne tjene flere tusen kroner i måneden må man nemlig være medlem på en god haug med nettverk som driver med dette, da du rett og slett ikke får tilsendt nok markedsundersøkelser fra ett nettverk. Det er jo helt gratis å være medlem, og derfor bør man rett og slett melde seg på alle nettverkene for å få godt med forespørsler. Linker til gode nettverk finner du mer om nedenfor.

Når du er registrert må du noen ganger vente litt. Noen nettverk har et par spørreundersøkelser klare som du kan ta med det samme, mens andre kun sender på e-post, og da må du nesten vente til de sender ut neste. Dersom du registrerer deg på alle skulle det ikke være noe problem å få nok av markedsundersøkelser de første dagene, så det skal nok gå bra.

Det punktet mange bommer på er at de tror det er «gratis penger» eller noe sånt. For å tjene 5 000kr må man faktisk jobbe fryktelig mye, og det tar mange timer med svaring på spørsmål før man når denne summen. Det er ikke slik at du får en tusenlapp for tjue minutters arbeid, og du må derfor regne med å jobbe ganske hardt før du når en skikkelig fin månedslønn. Dersom du er villig til å jobbe en del timer er det derimot ingenting i veien for å tjene gode penger, men det er altså en hard jobb som krever en del tid.

Her er hovednettverkene jeg bruker og kan anbefale:

Toluna.

YouGov.

GlobalTestMarket.

Alle disse nettverkene er helt norske og har norske markedsundersøkelser. Jeg anbefaler å prøve ut disse nettverkene først, da dette er solide og gode nettverk, og deretter finne ennå flere når du bestemmer deg for å satse skikkelig på dette yrket.

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *