Hvordan tjene penger på microstockfotografering 2


Microstockfotografering er en måte å selge bilder på, og baserer seg på å selge billige bilder via internett. Omtrent hvem som helst med et godt øye og et bra kamera kan tjene penger på microstockfotografering, men i likhet med alt annet er det hardt arbeid for å tjene penger.

For å tjene penger på dette må man først og fremst være flink til å ta gode bilder. Bildene bør dessuten være bilder som kan være tenkelige for andre å kjøpe, og det er spesielt bilder relatert til firmavirksomhet som selger bra i dette formatet.

Når du har tatt gode bilder som du kunne ønske å selge er det bare å registrere seg på nettsider som iStockPhoto, ShutterStock eller Dreamstime og laste opp bildene dine. Disse blir så lagret på nettsiden til leverandøren, og andre kan kjøpe bildene dine til bruk. Du får deretter en provisjon for hvert eneste bilde du selger, og kan selvfølgelig selge hvert bilde mange ganger. Noen av nettsidene vil kun ha unike bilder, mens andre godtar at du laster dem opp på flere forskjellige tjeneste. Så hvis du har mulighet bør du vurdere å bruke flere forskjellige tjenester for å selge bildene, da jo flere som ser dem, jo større sjanse har du for å få solgt noen.

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Hvordan tjene penger på microstockfotografering

    • Y-Hvordan Innleggsforfatter

      Ja, det er noen en del som tjener gode penger på dette allerede, men det er nok heller ikke så lett å komme skikkelig i gang. Men du får ha lykke til, og jobbe hardt!