Hvordan tjene penger på utleie av leiligheter


Det er alltid penger å tjene på å drive utleie av leiligheter, hybeler eller hus, og folk trenger alltid et sted å bo, uansett om det er finanskrise eller ikke. Det er likevel en del ting du bør tenke over før du kjøper et hus og skal begynne med utleie, og i denne artikkelen skal du få hjelp til å komme i gang, og informasjon om hva du bør tenke over.

En vanlig måte å begynne med utleie på er ved å kjøpe et gammelt hus, og gjøre det om til fire-fem leiligheter. Dette fungerer ofte bra, men krever en stor startskapital. Banker er ofte hjelpsomme, men krever at du skal ha en god egenandel for å vise at du er seriøs med dette prosjektet.

Beliggenheten på huset du kjøper er veldig viktig. Det er ofte studenter og andre ungdommer som leier leiligheter, og disse har ofte ikke bil. Derfor vil et hus i nærheten av et busstopp, eller nære viktige steder som sentrum, skoler eller ellers ligger bra anlagt være gode alternativer.

Gamle, billige hus virker ofte som en god investering, men husk at det er du som er utleier som har ansvar for om noe går galt i huset. Hvis du må drenere eller lignende er dette en utgift du må ha anledning til å betale uten at det går hardt ut over inntektene dine, så i mange tilfeller er de eldste husene en felle.

Når man skal finne leieboere avhenger suksessen ofte av hvilken by du driver utleie i. Noen byer er det mange hundre folk som er ute etter en leilighet til enhver tid, mens andre byer er det flere tomme leiligheter enn folk som vil leie den. Dra gjerne på visninger av andre leiligheter i nærområdet før du legger ut din for leie, slik at du ser hva du konkurrerer med. Spør gjerne utleieren der om det er mange interesserte, og legg din utleiepris høyere hvis det er mange som er ute etter å leie i området.

Hvis du leier ut til skoleungdom bør du alltids prøve å ha leiligheten klar til utleie i juli/august, da det er vanskelig å få leietakere på andre årstider hvis leiligheten er tydelig beregnet på studenter.

For å finne leieboere kan du legge ut annonser på Finn, i lokalavisen eller på hybel.no. Sett gjerne opp visning med en og en person, slik at du får bedre inntrykk av hvem som passer som leieboer. Hvis de virker som folk som kommer til å lage mye problemer så er de ofte det. Hvis du leier ut kjellerleilighet eller lignende er det viktig å velge noen som er rolige eller passer ditt livsmønster, så bruk gjerne litt ekstra tid for å finne den/de perfekte leieboerne.

Les mer:

Har du spørsmål eller kommentarer? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *